• Voor maandag 17:30 uur besteld, dinsdag vers op tafel!

Over Bakkerij Joost Douenburg

Historie

In december 1843 kocht Antoni Jacobs een pand aan de markt te Rijsbergen en vestigde er een broodbakkerij. In 1905 werd de bakkerij overgenomen door zijn kleinzoon Toon Douenburg.

In vroegere tijden werd het brood gebakken in een oven die met takkenbossen hout werd gestookt en het brood werd met een bakkersfiets bij de klanten bezorgd. Vanaf 1905 is de zaak steeds overgegaan van vader op zoon. Jos Douenburg neemt de zaak over in 1937, Anton Douenburg vanaf 1973. Vijf jaar later werd het hele pand gesloopt en opnieuw opgebouwd tot een gespecialiseerde brood- en banketbakkerij.Van een eenvoudige bakkerij, gerund door 2 personen en 1 medewerker is bakkerij Douenburg uitgegroeid tot een bedrijf met 18 werknemers.

In 2001 neemt zoon Joost Douenburg de bakkerij over van zijn ouders. Het brood wordt nog steeds, na ruim een eeuw, ambachtelijk bereid. Alle producten, zowel brood als banket, komen uit eigen bakkerij. In alle jaren is er steeds weer geinvesteerd in nieuwe machines om de kwaliteit op een zo hoog mogelijk niveau te houden. Eerlijk en smakelijk brood en banket, bereid van de eerste klas grondstoffen; daar draait het allemaal om. 

Rijsbergen
Sint Bavostraat 53
4891 CH Rijsbergen
T. 076-5961265
E. info@bakkerijdouenburg.nl
Klein Zundert
Klein zundertseweg 17
4882 BE Klein Zundert
T. 076-5972842
E. info@bakkerijdouenburg.nl